از این پس، شاهد افزایش کیفیت و تنوع در عرضه نان خواهیم بود.
یزدفردا "سرویس خبر "روابط عمومی:اسکندری با بیان این مطلب که نانوایانی که نان بی کیفیت می پزند از گردونه رقابت خارج خواهند شد، گفت: حرکت بهسازی نانواییها از مدتها پیش آغاز شده، اما اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به آن سرعت بخشیده است.
مهراب اسکندری ، با اشاره به نقش عوامل مختلف دولتی و بخش خصوصی در فرایند تولید و مصرف نان، اظهار داشت: در حلقههای مختلف فرایند تولید نان، از مزرعه تا منزل، ۱۶ مجموعه درگیر هستند که نقش موثری در بهبود و ارتقای کیفیت نان دارند و در واقع نان کیفی محصول مشترک تمامی این حلقه ها است.
وی در توضیح برخی از این حلقهها خاطرنشان کرد: در ابتدائی ترین این حلقه ها، نقش طلائی مجموعه جهاد کشاورزی در اصلاح نوع بذر و توجه به مراحل کاشت، داشت و برداشت گندم و تعامل آن با کشاورزان قرار دارد.
اسکندری ، انتقال گندم به کارخانه آرد و مراحل آسیابانی و سپس تولید و انتقال آرد به نانواییها و تولید نان را از جمله حلقههای موثر در ارتقای کیفیت نان دانست و گفت: موسسه استاندارد، در بروز رسانی استانداردهای نان؛ وزارت صنایع با در اختیار گذاشتن تکنولوژی های جدید و وزارت بهداشت ودرمان در توجه به جنبه های بهداشتی خبازیها و ارزش غذایی نان، در طول این فرایند تأثیر گذارند.
رئیس سازمان بازرگانی استان، نانوا و مصرف کننده را آخرین حلقه 16 گانه فرایند تولید تا مصرف نان بیان کرد و ادامه داد: نقش نانوا در نحوه بعمل آوری خمیر، استفاده از مخمر و عدم استفاده از جوش شیرین، دقت در وزن چانه و پخت نان و استفاده از دستگاههای پخت استاندارد از یک سو و خرید به مقدار نیاز، نگهداری درست نان در یخچال و پرهیز از اسراف در مصرف توسط مصرف کنندگان از سوی دیگر، حلقه نهایی زنجیره صحیح کیفی شدن نان را تکمیل می کند.
این مقام مسوول با اشاره به نقش اساسی مردم به عنوان مصرف کننده نان اظهارداشت: روند بهبود کیفیت نان در کشور یک روند پیچیده و زمان بر است اما بتدریج، جامعه شاهد افزایش هر چه بیشتر کیفیت انواع نان خواهد بود.
اسکندری با تاکید براینکه بهبود کیفیت نان در کوتاه مدت امکان پذیر نمی باشد، گفت: در این راستا وزارت بازرگانی اقدام به تهیه نقشه راهی کرده است تا با تعیین استانداردها و تقسیم کار میان دستگاهای ذیربط، کیفیت نان ارتقا یابد.
وی با تاکید بر این نکته که بایستی ارتقاء کیفیت نان از سوی نانوایان بعنوان یک هدف اساسی، جدی گرفته شده و در این راستا حرکت شود، اظهار داشت: این حق مردم است که نانی را که برای آن پول پرداخت می کنند با کیفیت خوب تهیه شود، لذا تولید نان باید متناسب با نیاز و ذائقه مردم باشد.
اسکندری با بیان این مطلب که نانوایانی که نان بی کیفیت می پزند از گردونه رقابت خارج خواهند شد، افزود: هرچند حرکت بهسازی نانواییها از مدتها پیش آغاز شده، اما اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به آن سرعت بخشیده است و ما از این پس، شاهد افزایش کیفیت و تنوع در عرضه نان خواهیم بود.
وی ادامه داد: البته بهبود مستمر زمانی صورت میگیرد که فضای رقابتی در حوزه نان شکل بگیرد و پیش بینی ها هم اینست که این موضوع در فرایند اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها رخ خواهد داد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 10,نوامبر,2024